Modelistlik, Deri Giyim, Erkek ve Bayan Terziliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, İç Giyim Konfeksiyon Makineleri Bakım Onarım dallarına dair, üretimin tüm aşamalarını ayrıntılı biçimde işleyerek; tekstil işletme yapısı, yönetimi, is akışı, tekstil cihazlarının kullanımı, tasarlama, konfeksiyon üretimi içerisinde bulunan tüm birimleri kapsayan, alandır.
AMACIMIZ
Moda Tasarım Teknolojileri Alanı adı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirir.
MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI EĞİTİMİ
Mesleki Eğitim Merkezi Programı
Moda Tasarım Teknolojileri Alanı
Kadın Terziliği Dalı: Kadın giysileri dikmek için müşteriyi model ve malzeme seçimi konusunda yönlendirme, provalı giysi dikimi yapma, moda ve güncel akımları takip etmeye yönelik eğitim ve öğretim veren daldır.
Eğitim Ortamları
Kültür Dersleri: Öğrencimizin genel kültür ve becerilerini arttırıcı Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Yabancı Dil gibi Çerçeve Öğretim Programı ile belirlenmiş dersler verilmektedir.
Meslek Dersleri: Öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerini geliştiren alan dersleri, Çerçeve Öğretim Programı ile belirlenmiş dersler moda tasarım teknolojileri alanı laboratuvarlarında verilmektedir.
Staj Eğitimleri : 9, 10,11 ve 12. sınıf öğrencileri haftada dört gün İşletmelerde Beceri Eğitimini, moda tasarım teknolojileri alanı ile igili işletmelerde yaparak, stajını tamamlar.)
Kadın Terziliği Dalı Dersleri (9, 10 , 11, 12)
Moda Tasarımına Giriş(9), Uygulama Teknikleri(10), Kalıp Hazırlama Teknikleri(10), Kadın Giysi Dikimi(11), Giysi Teknik Çizimleri(11), İşyeri Planı ve Üretim Organizasyonu(11), Giysi Onarımı(12), Tasarım ve Model Araştırmaları(12), Drapaj(12), Kalıp Hazırlama Teknikleri(12), İşletmelerde Beceri Eğitimi(12)
İSTİHDAM ALANLARI Moda Tasarımı Teknolojileri alanı modelistlik dalından mezun olan öğrenciler, meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
1. Hazır giyim işletmelerinde: işletmelerin giysi bölümlerinde tasarım alanı, hazır giyim fabrikalarında kalıp, moda evlerinde modelist, kumaş ihracat firmalarında , tül perde üreten fabrikalarda çalışabilirler.
2. Tekstil firmalarında: tekstil kuruluşlarının dokuma bölümleri, tekstil baskı fabrikalarında tasarımcılık, tekstil kuruluşlarının triko ve örme bölümlerinde tasarımcılık yapabilirler.
3.Baskı atölyelerinde çalışabilirler.
4.Kendi moda evlerini açabilirler.
5. Üretim, Planlama, Pazarlama, Kalite Kontrol, Araştırma ve Geliştirme, Tasarım v.b. alanlarda çalışabilirler.
Mesleki Eğitim Merkezi programından mezun olan öğrencilerimiz, kalfalık, ustalık ve işyeri açma belgelerini alarak, işyeri açabilme yetkisine sahip olurlar.